Voetbal

Boze supporters Liverpool halen spandoeken weg op Anfield

19 april 2021 15:47

Supporters van Liverpool hebben besloten om de spandoeken die de tribunes van het Anfield-stadion sieren weg te halen. Ze doen dat uit boosheid over de deelname van hun club aan de nieuwe Super League. "We hebben het gevoel dat we niet langer onze steun kunnen geven aan een club die financiële hebzucht boven de integriteit van het spel stelt", schrijft de supportersgroep Spion Kop 1906 op Twitter. "We zullen, samen met de andere groepen die hierbij betrokken zijn, onze vlaggen van The Kop verwijderen."

Buiten het stadion van Liverpool hingen de fans maandag juist zwarte spandoeken op met daarop onder meer in het Engels de teksten 'Schaam je, RIP LFC, 1892-2021' en 'Liverpool-fans tegen Europese Super League'. De tribunes van Anfield liggen al maanden vol met spandoeken, als steunbetuiging aan de spelers nu de fans vanwege de coronapandemie het stadion niet in mogen.

Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal behoren tot de twaalf initiatiefnemers van de Super League, die een bedrag van 10 miljard euro aan inkomsten moet gaan genereren. Supporters van de betrokken Engelse clubs zijn woest. "Dit is het ultieme verraad", reageert de fanclub van Chelsea. "Dit wordt de dood van onze club", zeggen supporters van Arsenal. "We zijn erg bezorgd", laat de aanhang van Tottenham Hotspur weten.

"De nieuwe plannen zijn onaanvaardbaar", aldus de supporters van Manchester United, die vrezen dat hun club van de UEFA dan niet meer aan de Premier League mag deelnemen. Volgens de aanhangers van Manchester City staat de toekomst van hun club op het spel.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore