Voetbal

Premier Johnson: Super League raakt nationale voetbal in het hart

19 april 2021 07:11

De Britse premier Boris Johnson vindt de plannen voor het opzetten van een Super League "heel schadelijk" voor het voetbal. Johnson reageerde via Twitter op de boodschap van twaalf Europese topclubs, waarvan zes uit Engeland, dat ze een eigen internationale competitie hebben opgericht. "Dit raakt het nationale voetbal in het hart en zal supporters vanuit het hele land zorgen baren", aldus de premier.

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal willen samen met Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan en Internazionale een eigen topcompetitie starten. De clubs uit Engeland, Spanje en Italië zijn wel van plan om in hun nationale competities actief te blijven, maar in plaats van de Champions League gaan ze dan midweeks spelen in de Super League: een 'gesloten' competitie waarin de oprichters altijd meedoen.

"De betrokken clubs moeten verantwoording afleggen aan hun fans en de hele voetbalgemeenschap voordat ze verdere stappen nemen", aldus Johnson.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore