Voetbal

Pasveer ziet Vitesse tegen Ajax niet gewenste niveau halen

18 april 2021 21:17

Remko Pasveer leek uit te groeien tot de man van de wedstrijd van de bekerfinale tussen zijn Vitesse en Ajax, totdat David Neres in blessuretijd de eindstrijd besliste voor de club uit Amsterdam (1-2). "Dat doet pijn", zei de doelman. "Maar het is denk ik ook niet goed dat een keeper tot de betere spelers van de ploeg hoort. "

"Ik bedoel eigenlijk te zeggen, dat we niet zo goed hebben gespeeld als we kunnen", zei Pasveer. "We leden te veel balverlies en speelden niet ons beste spel. Ik weet niet hoe dat komt. Misschien was het de spanning van een finale."

Pasveer hield zijn ploeg met fraaie reflexen lang in de wedstrijd. Hij verijdelde grote mogelijkheden van Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Antony. "Maar daar heb je nu niets aan", zei hij. "Uiteindelijk was het niet genoeg."

Jacob Rasmussen bewees Vitesse in de 86e minuut een slechte dienst met een harde overtreding op Antony, die hem op een rode kaart kwam te staan. "Ik weet niet of het een gele of rode kaart was", zei Pasveer. "Maar Ajax speelt het beste positiespel van Nederland. Dan krijg je het met tien man erg lastig."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore