Bekerfinale

Ajax wint twintigste beker na zege op Vitesse

18 april 2021 19:56 Aangepast: 18 april 2021 20:06
Dominik Oroz van Vitesse in duel met Dusan Tadic van Ajax. Beeld © ANP

Ajax heeft Vitesse verslagen in de bekerfinale. Nadat beide ploegen in de eerste helft wisten te scoren, bleef het lange tijd gelijk. Pas in de blessuretijd kon Ajax er, na een doelpunt van David Neres, 2-1 van maken.

De Amsterdammers wonnen de beker al 19 keer eerder. Vitesse pakte de prijs in 2017 voor de eerste en vooralsnog enige keer. 

Ajax op voorsprong

Ajax en Vitesse stonden vandaag tegenover elkaar in een lege Kuip. In het eerste kwartier kwam het initiatief vooral van Vitesse, maar in de 23ste minuut zette Ryan Gravenberch de Amsterdammers op voorsprong. 

Gelijkmaker

Maar de voorsprong van Ajax was slechts van korte duur: al na 7 minuten wist Loïs Openda de gelijkmaker binnen te schieten na een counter van Vitesse. Armando Broja gaf de bal voor, waarop Openda 'm binnenschoot

Die greep daarna naar zijn hamstring en verlaat kort het veld, maar kan uiteindelijk toch verderspelen. Kort voor rust krijgt Ajax nog een kans als Antony de bal voorgeeft, maar Dusan Tadic kan de bal niet binnentikken. De stand bij rust blijft daardoor 1-1.

Na rust kreeg Ajax meerdere kansen, maar wist ze binnen de reguliere speeltijd niet af te maken. Pas in de blessuretijd wist Ajax weer op voorsprong te komen. David Neres (die een paar minuten eerder in het veld kwam na een wissel) kreeg een voorzet van Haller en wist het winnende doelpunt te maken:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore