Voetbal

Eén ding is zeker, Ajax of Vitesse wint de beker: maar welke club wordt het?

18 april 2021 04:10 Aangepast: 18 april 2021 07:31

Ajax en Vitesse staan vanaf 18.00 uur in een lege Kuip tegenover elkaar in de finale van de KNVB-beker. Ajax werd donderdagavond uitgeschakeld door AS Roma in de Europa League en kan nu die zure nasmaak wegspoelen met de beker. De Amsterdammers wonnen de beker al 19 keer. Vitesse pakte de prijs in 2017 voor de eerste en vooralsnog enige keer.

Trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn Ajax fysiek en mentaal hersteld is van het verloren tweeluik met AS Roma. Hij mist André Onana en Daley Blind en heeft met Sean Klaiber, Devyne Rensch en Noussair Mazraoui drie rechter vleugelverdedigers die de afgelopen dagen niet fit waren. Zijn collega Thomas Letsch heeft een nagenoeg fitte selectie. Alleen de geblesseerde middenvelder Patrick Vroegh is niet inzetbaar.

Ajax favoriet

Ajax is ondanks de uitschakeling in Rome wel de grote favoriet tegen Vitesse. Ook de bookmakers zien dat zo. Zet je een euro in op winst voor Ajax, dan krijg je ongeveer 1,50 terug als je gelijk blijkt te hebben. Bij Vitesse ligt dan anders. Een ingezette euro kan je dan zomaar 5 euro opleveren. 

Op sociale media lijkt het in ieder geval alsof Vitesse er klaar voor is:

Champions League, Europa League, Conference League

Als Ajax de beker wint, dan plaatst de nummer 3 van de eredivisie zich aan het einde van het seizoen voor de play-offs van de Europa League en mag de nummer 4 samen met de winnaar van de play-offs aan de nieuwe Conference League deelnemen.

Vitesse plaatst zich bij een bekerzege in ieder geval voor de play-offs van de Europa League. Maar het kan nog meer worden voor de Arnhemmers, als ze hoger eindigen dan de huidige plaats 4 op de eredivisieranglijst.

De club mag naar de voorronden van de Champions League als het als tweede eindigt in de competitie. In dat geval begint het Europese avontuur van de nummer 3 van de Eredivisie volgend seizoen niet in de Conference League maar in de play-offs van de Europa League.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore