Voetbal

PSV verwacht kapitaalinjectie van vele miljoenen

16 april 2021 21:16

PSV verwacht de komende maanden een kapitaalinjectie van tientallen miljoenen euro. Dat heeft president-commissaris Robert van der Wallen gezegd.

Dit zal gebeuren door een uitbreiding van het partnerfonds, een constructie van meerdere investeerders. Ook neemt de club een nieuwe hypotheek op het stadion, om zo geld te genereren. De club verwacht de lasten daarvan gezien de huidige lage rentestand gemakkelijk op te kunnen brengen. In totaal rekent PSV op een injectie van zo’n 50 miljoen euro. Dit geld kan gebruikt worden voor investeringen in de spelersgroep, het Philips Stadion en PSV Campus De Herdgang.

PSV zegt geen zeggenschap uit handen te geven. De directie verwacht door deze keuze de concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken.

Van der Wallen zegt in het Eindhovense Dagblad. "We steken samen met de directie van PSV veel tijd in het bewaken en verbeteren van onze positie. Het is nu tijd dat we met PSV een volgende stap zetten, waarmee we voorwaarden scheppen om in de toekomst een succesvolle club te blijven. Voor veel voetbalclubs en ook PSV is de coronaperiode enorm zwaar geweest, maar we zetten in deze regio juist dan samen de schouders eronder."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore