Europa League

Klaiber bij Ajax in de basis in kwartfinale tegen AS Roma

15 april 2021 19:46 Aangepast: 15 april 2021 19:55

Sean Klaiber begint om 21.00 uur met Ajax aan de uitwedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De rechtsback vervangt de geschorste Devyne Rensch en krijgt de voorkeur boven Perr Schuurs, die op de bank begint. De keuze voor Klaiber houdt in dat Jurriën Timber in het centrum van de defensie kan blijven spelen.

Ajax moet een achterstand van 1-2 goedmaken om voor de derde keer in vijf seizoenen een halve finale van een Europees bekertoernooi te kunnen bereiken. Trainer Erik ten Hag kiest voor dezelfde aanvallers als een week geleden in de verloren thuiswedstrijd tegen AS Roma. Dusan Tadic vormt een voorhoede met de Braziliaanse buitenspelers Antony en David Neres.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vijf redenen waarom Ajax het tegen AS Roma toch gaat redden

Maarten Stekelenburg verdedigt het doel van Ajax. Hij miste vorige week de thuiswedstrijd tegen zijn oude Italiaanse club vanwege een knieblessure. Bij AS Roma heeft Rick Karsdorp een basisplaats. De oud-Feyenoorder miste vorige week het duel in Amsterdam vanwege een schorsing.

Opstellingen

AS Roma: Pau Lopez; Mancini, Cristante en Ibanez; Karsdorp, Veretout, Diawara en Calafiori; Pellegrini, Dzeko en Mkhitaryan.

Ajax: Stekelenburg; Klaiber, Jurriën Timber, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Tadic en Neres.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore