Voetbal

Ook Italië akkoord met toeschouwers bij EK voetbal

13 april 2021 18:27

Ook in Italië mogen de komende zomer bij de wedstrijden die voor de Europese titelstrijd voetbal in Rome worden gespeeld toeschouwers aanwezig zijn. Vooralsnog gaat het volgens de autoriteiten om ten minste 25 procent van de capaciteit van het stadion.

"Het is geweldig dat de regering met deze mededeling komt", zei Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. "We nemen meteen contract op met de UEFA om dit heuglijke nieuws door te geven." Volgens La Gazzetta dello Sport verwacht de overheid bovendien de Italiaanse internationals ruim voor het toernooi te kunnen vaccineren.

Verreweg de meeste landen die zijn betrokken bij het evenement hebben nu toestemming gegeven voor de aanwezigheid van publiek, hoewel tot nu toe vrijwel alle stadions in Europa leeg blijven vanwege de coronapandemie. Ook in Amsterdam mag tijdens het EK 25 procent van de capaciteit worden gebruikt. De overkoepelende UEFA sprak eerder al waarderingen uit voor de inzet en medewerking van al die landen.

De situatie rond het virus kan de zaken de komende tijd nog doen veranderen, zowel in positieve als in negatieve zin. Negen speelsteden hebben nu aangegeven publiek te willen ontvangen. Op die lijst ontbreken nog Bilbao, München en Dublin, daar wordt nog getwijfeld.

In Rome staat onder andere het openingsduel van het Europees kampioenschap op 11 juni op de agenda, tussen Italië en Turkije. Daarnaast vinden er nog drie wedstrijden plaats in het olympisch stadion van de hoofdstad.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore