Voetbal

Makkelie vervangt assistent Diks na blunder bij Servië-Portugal

13 april 2021 16:49

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft assistent Mario Diks vervangen in zijn team. De assistent kreeg op 31 maart van Makkelie te horen dat hij met een andere assistent verder wil, omdat het vertrouwen in onze samenwerking weg is, zo vertelde Diks tegen Omrop Fryslân.

Dat was enkele dagen na het incident bij het duel tussen Servië en Portugal (2-2). Daar kreeg Diks een woedende Cristiano Ronaldo tegenover zich omdat de assistent niet had gezien dat de bal bij een inzet van de Portugees in blessuretijd de doellijn had gepasseerd. Omdat er geen VAR was bij de wedstrijd, kon de fout niet worden rechtgezet.

"Jan de Vries neemt de positie van Mario Diks over in ons team", bevestigde Makkelie tegen het AD. "Ik wil er verder liever zo weinig mogelijk over kwijt. Ik heb jaren samengewerkt met Mario dus je zult begrijpen dat dit een lastige keuze is. In het belang van het team doen ik en anderen in het team geen uitspraken over de reden van deze wisseling."

Een woordvoerder van de KNVB bevestigt de gang van zaken. "Danny heeft zelf besloten om niet verder met Mario Diks te gaan. Maar Danny heeft hier natuurlijk wel goed over nagedacht. Ik lees hier en daar dat het vanwege die fout bij Servië tegen Portugal is gebeurd, en dat was misschien de druppel, maar zeker niet de reden. Mario Diks blijft gewoon actief als assistent-scheidsrechter, ook internationaal, maar niet nu meer samen met Danny."

Makkelie fluit donderdag het duel tussen Villarreal en Dinamo Zagreb in de kwartfinale van de Europa League. Hij wordt in Spanje bijgestaan door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. De scheidsrechter is ook een van de kandidaten om te fluiten op het EK in juni.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore