Ga naar de inhoud
Voetbal

Spelers Fortuna boos op arbiter Kooij na strafschoppen en rood

Scheidsrechter Joey Kooij moest het ontgelden bij de spelers van Fortuna-Sittard na de 3-1-nederlaag in de Eredivisie tegen FC Emmen. Kooij gaf FC Emmen twee strafschoppen en stuurde bij de overtreding die tot de eerste strafschop leidde Roel Janssen met rood van het veld.

Het leidde tot onbegrip bij Janssen. "Of ik dat nog tegen de scheidsrechter heb gezegd? Nee, er valt toch niet te praten met die man, een heel arrogant ventje", zei de verdediger bij ESPN. "Deze jongen kan gewoon niet fluiten. Het is gewoon verschrikkelijk. Hij fluit voor iedere scheet en voor tackles op de bal. En als je er dan wat van zegt, gaat hij dreigen om je kaarten te geven. Dat is Joey Kooij."

Volgens Janssen was de tweede strafschop voor Emmen ook niet terecht, maar voor de eerste nam hij de schuld op zich en bood hij zijn ploeggenoten zijn excuses aan. "Paul Gladon deed het slim en ik doe het dom."

Ook Emmen-aanvaller Gladon vond dat de rode kaart voor Janssen erg zwaar was. "Persoonlijk vind ik een penalty en rood te zwaar", zei hij na afloop.

Bron: ANP