Voetbal

Bondscoach Wiegman had op meer gehoopt bij Oranje

09 april 2021 22:59

Bondscoach Sarina Wiegman moest toezien hoe Nederland het "super moeilijk" had met Spanje. De voetbalsters verloren de oefenwedstrijd in Marbella met 1-0. "Ik ben vooral teleurgesteld over het spel van ons. Ik had gehoopt dat we meer op de mat konden leggen dan we hebben gedaan", aldus de bondscoach.

Oranje kreeg geen grip op de wedstrijd, stelde Wiegman al snel vast. "Zij kwamen met een storm en daar hadden we geen antwoord op. Na een minuut of twintig werd dat iets minder en toen hoopte ik dat we meer aan voetballen zouden toekomen, maar we verloren de bal steeds zo snel. In de slotfase konden we nog 1-1 maken, maar zij hadden veel meer doelpunten kunnen maken."

Wiegman had vooraf aangegeven dat ze graag tegen sterke tegenstanders wilde oefenen in de aanloop naar de Olympische Spelen. Spanje hoort daar volgens haar zeker bij, al heeft dat land zich niet geplaatst voor Tokio. "Ik vind Spanje in het positiespel van de buitencategorie, misschien alleen vergelijkbaar met Japan", zei de bondscoach. "Ik ben in alle interlands die we hebben gespeeld niet zo'n goed voetballende ploeg tegengekomen. Vandaag troffen we een tegenstander die beter was dan Nederland. Ik ga daar echter geen slapeloze nachten van hebben, wij gaan door met waar we mee bezig zijn."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore