Voetbal

KNVB: voetbalclubs bepalen zelf verdeling toegangskaarten

06 april 2021 20:01

De clubs uit het betaalde voetbal die aan het einde van deze maand weer publiek mogen ontvangen in hun stadions, bepalen zelf hoe de beschikbare plaatsen worden verdeeld. Bij de dertigste speelronde in de Eredivisie en de 36e ronde in de Keuken Kampioen Divisie zijn de fans weer welkom. De overheid heeft voor ieder duel een maximaal aantal bezoekers vastgesteld, variërend van 380 tot 7500 mensen.

"De verdeling van de kaarten is aan de clubs, net als aan het begin van het seizoen", laat een woordvoerder van de KNVB weten. "Er moeten nog veel zaken besproken worden. Dat gaat de komende dagen gebeuren."

De clubs uit het betaalde voetbal kregen vorige week te horen dat de overheid werkt aan een grootschalige pilot met testbewijzen, waar het voetbal deel van uitmaakt. Toch reageerden dinsdag heel wat clubs verrast toen bekend werd dat ze aan het einde van deze maand weer een beperkt aantal supporters mogen ontvangen. Sinds eind september voetballen ze in lege stadions vanwege de coronacrisis.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore