Voetbal

Ajax-coach Ten Hag benut uitduel met Heerenveen voor experiment

04 april 2021 20:11

Ajax-trainer Erik ten Hag gebruikte het gewonnen uitduel met sc Heerenveen (1-2) voor een experiment. Hij wilde wel eens zien of Devyne Rensch de geblesseerde Daley Blind op het middenveld kan vervangen. De kans is klein dat het 18-jarige talent donderdag tegen AS Roma ook op het middenveld start.

"Ik denk dat Rensch van al onze spelers het meest op Blind lijkt", zei Ten Hag. "Het lag ook zeker niet alleen aan hem dat ons middenveld er niet goed uitzag. Lasse Schöne en Joey Veerman kregen ook veel ruimte van Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. En Martínez en Álvarez hielpen hem soms ook onvoldoende."

Ten Hag vond het niet raar dat hij een uitwedstrijd tegen Heerenveen benutte voor een experiment. "Ik zie de Eredivisie zeker niet als speeltuin. Maar volgens mij konden we ons dit wel permitteren", doelde hij op een voorsprong van 11 punten op PSV en AZ. "En we hebben gewoon gewonnen toch? Volgens mij ook verdiend. Maar we hebben niet goed gespeeld."

Het ligt voor de hand dat Ten Hag donderdag tegen AS Roma terugvalt op een formatie die de basis legde op een thuiszege op Young Boys (3-0) in de achtste finales van de Europa League. De trainer van Ajax kon toen geen beroep doen op Blind en liet Edson Álvarez op het middenveld spelen. Jurriën Timber startte als centrale verdediger en Rensch was de rechtsback.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore