Ga naar de inhoud
Enkelband gescheurd

Blind moet rest seizoen Ajax missen: 'Vreselijk teleurgesteld'

Daley Blind verwacht dat hij dit seizoen niet meer in actie komt voor Ajax. Hij heeft dinsdag tijdens de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar de voorste enkelband van zijn linkerenkel gescheurd en moet geopereerd worden.

Blind hoopt dat hij nog wel met het Nederlands elftal aan het EK kan deelnemen. 

Brancard

Blind raakte dinsdagavond geblesseerd toen hij wilde voorkomen dat aanvaller Tjay De Barr zou scoren voor Gibraltar. Hij was niet meer in staat op eigen kracht het veld te verlaten. Blind werd met een brancard naar de kleedkamer gedragen en had veel pijn.

Even werd er gevreesd voor een zware knieblessure.

Enkelband gescheurd

"Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat er gelukkig geen schade aan de knie is, maar dat de voorste enkelband van mijn linkerenkel gescheurd is", laat Blind vandaag via Ajax weten.

"Ik neem aan dat mijn seizoen bij Ajax voorbij is. Ik zal volgende week een operatie ondergaan. Als alles goed gaat tijdens de revalidatie, hoop ik dat ik deze zomer alsnog het EK kan halen."

Abrupt einde

"Natuurlijk ben ik vreselijk teleurgesteld", vervolgt Blind. "Je speelt voetbal om trofeeën te winnen en die trofeeën zullen de komende maanden gewonnen worden. Natuurlijk wilde ik erbij zijn. Het is tot dusver een prachtig seizoen geweest bij Ajax. Dat eindigt nu heel abrupt voor mij."

Blind
Lees ook:
Blind kermend van pijn op brancard van veld