Ga naar de inhoud
Bondscoach Guus Hiddink

Curaçao wint opnieuw wedstrijd in WK-kwalificatie, dit keer tegen Cuba

Bondscoach Guus Hiddink tijdens een training met het voetbalelftal van Curaçao. Beeld © ANP

Het nationale elftal van Curaçao heeft gisteren de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar gewonnen. De ploeg onder leiding van bondscoach Guus Hiddink versloeg Cuba met 1-2.

Eerder maakte Curaçao al korte metten met Saint Vincent en de Grenadines, dat met 5-0 werd verslagen.

Hiddink
Lees ook:
Hiddink begint met Curaçao goed aan WK-kwalificatie

De wedstrijd tegen Cuba speelde Curaçao in Guatemala-stad. In de elfde minuut scoorde Leandro Bacuna het eerste doelpunt. Zestien minuten later kwamen de Cubanen echter op gelijke hoogte door een doelpunt van Onel Hernandez.

1-2

Net voor het rustsignaal klonk zette Charlison Benschop Curaçao weer op voorsprong door de 1-2 binnen te werken. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Oranje
Lees ook:
Oranje gaat aandacht vragen voor situatie migranten in Qatar

Bondscoach Guus Hiddink, die voor de eerste keer in de Caraïben aan de slag is, vergeleek de uitdaging op het eiland eerder al met zijn functie als bondscoach van Australië, dat hij naar het WK in Duitsland in 2006 bracht. "Dat leek in het begin ook bijna onmogelijk, maar is wel gelukt", zei Hiddink

"Als er wordt gevraagd, gaan we naar het WK? Dan zeg ik: 'ja, we gaan naar het WK'. Wat kan ik anders zeggen? We gaan er alles aan doen. De ambitie is er en het zou fantastisch zijn als Curaçao het WK haalt."

Nederlands elftal

Curaçao is nooit eerder een actie geweest op een WK. Het Nederlands elftal versloeg vorige week Letland en pakte zo de eerste punten voor een WK-kwalificatie. Eerder verloor Oranje tegen Turkije.

Bekijk ook: voor het eerst fluit een vrouw de Oranjemannen

02:37
Nooit eerder werd een duel van de Oranjemannen geleid door een vrouw. Maar hoe wordt daar tegenaan gekeken? En wanneer zien we een vrouwelijke scheids in onze Eredivisie?