Voetbal

Voetbalsters oefenen in aanloop Spelen tegen Spanje en Australië

25 maart 2021 10:38

De Nederlandse voetbalsters spelen volgende maand oefeninterlands tegen Spanje en Australië. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt het op vrijdag 9 april in Marbella op tegen de Spaanse vrouwen en ontvangt vier dagen later Australië in Nijmegen. De regerend Europees kampioen en nummer 2 van het WK begon het interlandjaar vorige maand met overwinningen op België (6-1) en Duitsland (2-1).

De voetbalsters zijn in voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Japan. Spanje, twaalfde op de wereldranglijst, heeft zich daar niet voor geplaatst. Australië doet wel mee aan het olympische voetbaltoernooi. De Australische voetbalsters staan op de mondiale ranking op de zevende plek, drie plaatsen onder Oranje.

Van de voorgaande negen duels met Spanje won Nederland er slechts twee, beide keren in 2008. Tegen Australië hebben de voetbalsters twee overwinningen, drie nederlagen en twee keer een gelijkspel staan.

Selectie

De vorige twee interlands van de 'Leeuwinnen' in het Goffert-stadion van NEC in Nijmegen eindigden beide in 0-0; in 2014 tegen Brazilië en in 2017 tegen Ierland.

Wiegman presenteert dinsdag haar selectie voor de komende interlandperiode.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore