Champions League

Oud-Ajacied Ziyech blij met winst Chelsea op Atlético Madrid (2-0)

18 maart 2021 00:03 Aangepast: 18 maart 2021 00:16
Hakim Ziyech, oud-Ajacied en nu speler bij Chelsea. Beeld © ANP

Hakim Ziyech was min of meer de matchwinner van Chelsea in het gewonnen duel (2-0) in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. De oud-Ajacied nam de openingstreffer voor zijn rekening. "We mogen blij zijn met ons spel", zei hij na het bereiken van de volgende ronde.

"De eerste 10 minuten was het even wennen", vertelde Ziyech. "Daarna kregen we de controle en die hebben we niet meer weggegeven. Wij scoorden en daarna hebben wij bijna geen kansen meer weggegeven. We hebben het goed gedaan."

Kwartfinales Champions League

Door de winst op Atlético Madrid plaatste Chelsea zich voor de kwartfinales van de Champions League. Ook Bayern München ging gisteren door naar de kwartfinales door de winst op Lazio (2-1). 

Eerder al schaarden zich Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Liverpool, Porto, Real Madrid en Manchester City bij de laatste acht. De loting voor de kwartfinales volgt vrijdag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dortmund naar laatste acht na gelijkspel tegen Sevilla

'Belangrijk doelpunt'

Over zijn eigen optreden tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid is Ziyech wel te spreken: "Het was een belangrijk doelpunt. Het is fijn dat ik heb gescoord. Ik zit hier al een tijdje op te wachten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax wereldwijd aan kop op TikTok: 'Extreme uitschieter'

Chelsea's trainer Thomas Tuchel zei: "We hebben geprobeerd onze problemen met een aanvallende speelstijl op te lossen. Daarvoor zijn we beloond. Ook hebben we bewezen dat we met een positieve instelling kunnen winnen. Net als Atlético hebben we gevochten en afgezien. Ik denk dat Chelsea een indrukwekkende prestatie heeft geleverd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore