Ga naar de inhoud
Voetbal

Clasie is AZ-speler die schorsing uitzat om overtreden gokregels

De voetballer die een schorsing van twee wedstrijden heeft uitgezeten vanwege het overtreden van de gokregels, is Jordy Clasie van AZ. Dat bevestigt zijn management, dat verder niet wil ingaan op de zaak. De KNVB bracht zondag naar buiten dat de onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal (CvB) een speler van AZ voor twee duels heeft geschorst vanwege het wedden op wedstrijden in competities waarin de club van de speler heeft deelgenomen. Van matchfixing is volgens het CvB geen sprake.

Zowel de KNVB als AZ maakte niet bekend om welke speler het gaat. Het blijkt dus Clasie te zijn, de 29-jarige middenvelder uit Haarlem die dit seizoen amper speeltijd krijgt. Clasie viel na de winterstop twee keer in. De 17-voudig international van Oranje heeft zijn schorsing inmiddels uitgezeten.

Voor profvoetballers is het verboden om geld in te zetten op wedstrijden in de competitie waarin ze zelf voetballen. Via een account van Clasie werd gegokt op de uitslagen van wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De AZ-middenvelder zou zijn account ter beschikking hebben gesteld aan zijn buurjongen. Voor AZ is de zaak na de uitleg van de speler en de uitspraak van de beroepscommissie gesloten.

Bron: ANP