Champions League

Porto schakelt Juventus uit na sensationele slotfase in verlenging

09 maart 2021 23:39 Aangepast: 09 maart 2021 23:47
Porto's Sergio Oliveira na het scoren van de 1-0. Beeld © AP

Cristiano Ronaldo gaat ook dit seizoen Juventus niet naar de winst in de Champions League leiden. FC Porto schakelde de Italiaanse kampioen in een bijzonder enerverend duel uit in de achtste finales, door met een man minder overeind te blijven en in de verlenging toe te slaan. De nederlaag van 3-2 kon Porto zich veroorloven.

In extra tijd maakte eerst Sérgio Oliveira uit een vrije trap de 2-2 voor de bezoekers. Kort later kopte Adrien Rabiot Juventus opnieuw naar een voorsprong, waardoor de Italianen in de resterende tijd nog één treffer nodig hadden. Die bleef uit.

De 2-1 na 90 minuten voor de thuisclub had tot de verlenging geleid.

Man minder

Sérgio Oliveira zette na een door scheidsrechter Björn Kuipers toegekende strafschop de bezoekers op voorsprong. Kort na de hervatting maakte Federico Chiesa de 1-1. Even later moest Porto met een man minder verder, na de rode kaart voor Mehdi Taremi. Chiesa zette Juve vervolgens op 2-1.

In 2017 stond Juventus voor het laatst in de finale van de Champions League. In de jaren daarna was er vroegtijdige uitschakeling tegen Real Madrid, Ajax en Lyon.

Matthijs de Ligt, verre van fit, viel een kwartier voor tijd in bij Juventus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dortmund naar laatste acht na gelijkspel tegen Sevilla

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore