Champions League

Dortmund naar laatste acht na gelijkspel tegen Sevilla

09 maart 2021 23:13 Aangepast: 09 maart 2021 23:47
Erling Haaland viert met zijn ploeggenoten de openingstreffer. Beeld © AP

Borussia Dortmund heeft voor de vierde keer de kwartfinales bereikt in de Champions League. De huidige nummer zes van de Bundesliga had in de return tegen Sevilla op eigen veld voldoende aan 2-2. Vorige maand ging de Spaanse nummer 4 in eigen huis met 3-2 onderuit tegen de Duitsers.

Erling Haaland was met twee treffers opnieuw de grote man bij Borussia. De 20-jarige Noor, die in de eerste wedstrijd in Spanje ook al twee keer doel trof, opende 10 minuten voor de rust de score uit een snelle tegenstoot. Kort na de pauze benutte hij een strafschop.

De Jong invaller

Luuk de Jong fungeerde tegen Dortmund opnieuw als invaller. De 30-jarige aanvaller, die in het thuisduel in de slotfase nog voor 3-2 zorgde, kon zijn ploeg niet aan de vereiste treffers helpen. Youssef En-Nesyri daarentegen kwam in de slotfase nog wel twee keer tot scoren. Eerst verzilverde hij in de 68ste minuut een strafschop nadat De Jong was gevloerd. In de extra tijd kwam de Marokkaan opnieuw tot scoren.

Verdediger Karim Rekik bleef bij Sevilla op de bank.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Porto schakelt Juventus uit na sensationele slotfase in verlenging

Sevilla verzuimde in het eerste halfuur in het Duitse strafschopgebied toe te slaan. Dortmund kon amper onder de Spaanse druk vandaan komen. Bij het uitverdedigen ging Sevilla echter in de fout. Via Mahmoud Dahoud belandde de bal bij Marco Reus, die Haaland in stelling bracht. De jonge afmaker hoefde de bal alleen nog maar in te tikken, 1-0.

Afgekeurde goal

Kort na de rust miste eerst Thorgan Hazard namens de thuisclub een grote kans. Haaland schoot daarop raak vanuit een moeilijke hoek, maar die treffer werd afgekeurd. Borussia kreeg echter nog wel een strafschop, die Haaland in eerste instantie miste en waarbij ook de rebound geen doelpunt opleverde. Hij kreeg echter een herkansing, omdat doelman Yassine Bono te vroeg van zijn lijn was gekomen. Bij zijn tweede poging maakte Haaland geen fout: 2-0.

Sevilla kwam mede dankzij De Jong nog wel terug tot 2-1 en zelfs tot 2-2, maar verder liet Dortmund het niet komen. Daardoor kon de winnaar van de Europa League zich na 2018 niet voor de tweede keer scharen bij de laatste acht in de Champions League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore