Voetbal

De Leeuw schiet Emmen in blessuretijd uit strafschop naast Sparta

05 maart 2021 22:11

FC Emmen heeft aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam met moeite een punt overgehouden. In de 96e minuut gaf scheidsrechter Danny Makkelie het elftal van trainer Dick Lukkien een strafschop. Aanvoerder Michael de Leeuw benutte die: 1-1.

Emmen, dat de voorgaande twee duels in de Eredivisie won, blijft met 13 punten wel op de laatste plaats staan. De achterstand op nummer 17 ADO Den Haag is nu nog 2 punten en op nummer 16 Willem II 4 punten.

Sparta wacht door de late gelijkmaker nu al bijna twee maanden op een overwinning. Het elftal van trainer Henk Fraser versloeg halverwege januari Fortuna Sittard (0-1) en behaalde uit de acht duels daarna slechts 3 punten. Sparta staat nu dertiende met 7 punten voorsprong op Willem II.

Doelman Michel Verrips van FC Emmen ging tegen Sparta kort voor rust in de fout. Een afstandsschot van Laros Duarte leek hij in de 43e minuut te pakken, maar hij werkte de bal in eigen doel: 0-1. Verrips had vorig weekeinde met enkele goede reddingen nog een behoorlijk aandeel in de tweede achtereenvolgende zege die FC Emmen behaalde. Bij FC Utrecht werd het 0-1.

Snel na de pauze voorkwam Verrips de 0-2 en daarna kreeg Emmen mogelijkheden op de gelijkmaker. De Leeuw schoot de bal na een uur spelen tegen de paal en een minuut later wist Sergio Peña net niet te scoren. Sparta-keeper Maduka Okoye redde in de 73e minuut bij een vrije trap van Miguel Araujo nog eens goed voor Sparta. Het leek genoeg voor de overwinning, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis voor de Rotterdammers.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore