Voetbal

Spelmaker Tannane staat in halve finale weer op bij Vitesse

03 maart 2021 07:03

Lang niet alles ging dinsdag in de halve finale van de KNVB-beker tussen Vitesse en VVV-Venlo (2-0) goed bij Oussama Tannane. De spelmaker van de Arnhemmers leed 28 keer balverlies. Maar met twee bepalende acties stond Tannane in het laatste kwartier wél aan de basis van de zege. Eerst legde de Marokkaan de bal op het hoofd van Armando Broja, in de 84e minuut schoot hij zelf op schitterende wijze raak.

"Ik heb de laatste wedstrijden heel veel op de lat en paal geschoten. Nu vliegt de bal de kruising in", beschreef Tannane aan de rand van het veld in de Gelredome lachend zijn doelpunt. "De bal vloog eerst een beetje naar binnen en toen naar buiten, wegdraaiend van de keeper. Zo schiet ik de ballen eigenlijk altijd. Het gaat wel eens mis maar soms wappert ie de kruising in."

De middenvelder verliest nog steeds af en toe zijn hoofd, zoals eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, waar hij tegen een onnodige rode kaart aanliep. Tannane was moeilijk in bedwang te houden en zelfs zijn eigen aanvoerder Remko Pasveer moest het met gescheld van afstand ontgelden. Tegen VVV waren het dinsdag weer de voetballende kwaliteiten waar iedereen na afloop over sprak.

Gedrag

Tegenstanders hebben zich gedurende het seizoen steeds maar aangepast op het spel van Vitesse en vooral op dat van Tannane. "Ik heb tegenwoordig spelers die me overal op het veld volgen, waar ik ook loop. Dat is niet echt leuk voetballen voor mij. Ik probeer nu juist vaak bewust uit te wijken naar of helemaal de linkerkant of helemaal de rechterkant. Dat moet er in het midden voor andere spelers ruimte ontstaan", aldus de in de zomer van Saint-Étienne overgekomen speler, die zegt te begrijpen dat teams Vitesse nu op een andere manier bestrijden. "Ze spelen nu verdedigender tegen ons en dat werkt natuurlijk."

Tannane zei na afloop in gesprek met ESPN dat hij het jammer vindt dat het vaak over zijn gedrag gaat. "Het is altijd mijn verleden wat erbij wordt gehaald. Dat vind ik zo jammer. Ik heb me zo verbeterd en ben heel rustig geworden. Maar dat wordt nooit gezegd. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en iedereen heeft het weer over de Tannane van vroeger."

Tannane heeft nog een contract tot de zomer van 2022. Hij hoopt komende zomer al de stap naar het buitenland te maken. "Ja, daar ben ik eerlijk over. Ik vind het gewoon heel jammer dat hier niet wordt gezien dat ik ben veranderd. Voorheen ging ik in discussie met een scheidsrechter of met andere spelers, maar tegenwoordig loop ik gewoon weg. Maar dat zien mensen niet."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore