Poging tot mishandeling

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic belaagd, ploeg doet aangifte

01 maart 2021 00:01 Aangepast: 01 maart 2021 00:03
Dusan Tadic, de aanvoerder van Ajax, tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen PSV. Beeld © ANP

Ajax gaat aangifte doen van een poging tot mishandeling. Eén of twee spelers van de club zijn buiten het stadion belaagd door boze PSV-fans, na afloop van de wedstrijd Ajax-PSV (1-1). Vooral Ajax-aanvoerder Dusan Tadic kreeg het zwaar te verduren.

PSV speelde gisteren gelijk tegen Ajax, waardoor de ploeg uit Eindhoven de landstitel waarschijnlijk wel kan vergeten. Nadat Ajax-aanvoerder Dusan Tadic in de 92ste minuut de gelijkmaker maakte, liep het in het stadion behoorlijk uit de hand met geduw en getrek.

Boze PSV-fans

Buiten het stadion werd Tadic vervolgens belaagd door boze PSV-fans. Dat gebeurde toen hij naar de spelersbus liep. Tadic kreeg iets naar zich toegegooid, maar bereikte de bus zonder problemen. Bekijk de beelden hier:

Ajax gaat aangifte doen van poging tot mishandeling, heeft de club laten weten. 

Er was bij het stadion de nodige politie op de been om de tientallen supporters in de gaten te houden. De fans, vanwege de coronamaatregelen nog niet welkom in het stadion, waren boos op Tadic omdat hij PSV-aanvoerder Denzel Dumfries beledigd zou hebben.

Strafschop in blessuretijd

Dumfries probeerde Tadic uit zijn concentratie te halen toen hij in blessuretijd een strafschop mocht nemen. Die penalty leverde de 1-1 op.

Daarna kregen de twee het met elkaar aan de stok. Tadic riep iets naar Dumfries. "Je moet niks over mijn moeder zeggen", zei de boze PSV'er na afloop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tadic en Dumfries bijna op de vuist: 'Mietje' en 'Praat niet over mijn moeder'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore