Voetbal

Advocaat: dit hadden we nooit meer uit handen mogen geven

17 februari 2021 21:17 Aangepast: 17 februari 2021 22:02

Feyenoord-trainer Dick Advocaat moest kort na de uitschakeling in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen sc Heerenveen (4-3) nog even bijkomen. "Dit mag je nooit meer uit handen geven. We hadden de wedstrijd helemaal onder controle", zei hij.

Heerenveen leidde halverwege met 1-0 door een doelpunt van Rami Kaib. Drie weken geleden stond Heerenveen in de competitie tegen Feyenoord ook voor bij rust, toen met 2-0. "Zij hadden hun momenten nu wel, maar niet zoals in de vorige wedstrijd", zei Advocaat, die er bewust voor koos bij balverlies Steven Berghuis steeds mee te laten gaan met Kaib. "Steven wilde het elftal ook zoveel mogelijk intact laten."

Feyenoord liep na rust snel weg bij Heerenveen en stond na ruim een uur spelen voor: 1-3. Na een rode kaart voor Berghuis halverwege de tweede helft ging het alsnog mis. Heerenveen scoorde in de laatste tien minuten drie keer. "Ik ben teleurgesteld. Mijn spelers doen het niet expres, maar door persoonlijke fouten verliezen wij deze wedstrijd."

Kantelpunt

Advocaat was niet heel boos op Berghuis. "Het mag niet gebeuren, maar het gebeurt toch. De rode kaart was wel het kantelpunt. Maar laten we niet alles bij hem leggen. Hij heeft zoveel positiefs betekend voor Feyenoord. Het gehele elftal zakte door de ondergrens heen in de laatste fase van de wedstrijd. We verliezen niet van Heerenveen maar van onszelf."

Na de 2-3 van Benjamin Nygren ging van alles fout bij Feyenoord. Doelman Nick Marsman, die de geblesseerde Justin Bijlow verving, zag er bij de treffers ongelukkig uit. Advocaat: "Nick heeft het tot nu toe uitstekend gedaan. Vandaag waren er wel een paar momenten dat ik er anders over dacht. Dat hij wat resoluter had kunnen zijn. Vandaag kon het beter, als ik mij zachtjes uitdruk."

Voor Feyenoord resteert nu de strijd om plek twee en de Rotterdammers hopen zo alsnog de Europa League te bereiken. "We hebben nu alleen nog maar finalewedstrijden", besloot Advocaat.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore