Voetbal

FC Utrecht-trainer Hake voelde zich genoodzaakt in te grijpen

14 februari 2021 17:14

FC Utrecht-trainer René Hake voerde in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (3-1) in de 56e minuut drie succesvolle wissels door. Hake voelde zich in de tweede helft genoodzaakt in te grijpen. Twee wissels waren van waarde met een doelpunt, één met een assist.

"In de rust spraken we met elkaar en heb ik gezegd dat het spel moest verbeteren", aldus Hake voor de camera van ESPN. "Omdat ik het niet terugzag in de eerste fase van de tweede helft, heb ik ingegrepen. Gelukkig hebben we met de wissels een tandje bij kunnen schakelen en hebben zij het verschil kunnen maken."

Mimoun Mahi nam, op aangeven van de tegelijkertijd ingevallen Moussa Sylla, de 1-0 voor zijn rekening en Bart Ramselaar maakte er 2-0 van. Mahi maakte in blessuretijd zijn tweede van de middag. Hake was tevreden over zijn invallers. "Bart heeft wisselend gespeeld, maar vandaag was het een goede invalbeurt. Mimoun is een verhaal apart; hij kampt vaak met klachten en we moeten oppassen met hem."

Utrecht won weliswaar met 3-1, toch had het duel veel eerder beslist kunnen en moeten worden. "Het was niet alleen de spits die kansen miste", doelt Hake op onder anderen Gyrano Kerk. "Daardoor bleef het lang een wedstrijd. We hadden het onszelf stukken makkelijker kunnen maken."

Utrecht heeft uit de laatste vijf duels 13 punten gehaald en staat voorlopig zevende.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore