Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Kuijt per direct weg bij Feyenoord

Dirk Kuijt heeft zijn contract bij Feyenoord laten ontbinden. De 40-jarige geboren Katwijker, oud-speler van Feyenoord, liep de afgelopen jaren op diverse plekken in de organisatie van de Rotterdamse club mee om ervaring op te doen. Technisch directeur Frank Arnesen had Kuijt graag in een officiële functie bij de club gehouden, maar de 104-voudig international van Oranje denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om Feyenoord te verlaten.

"Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren", zegt Kuijt, die bezig is met de afronding van de hoogste trainerscursus. "Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel."

Kuijt sloot in 2017 zijn voetbalcarrière af. Als aanvoerder bezorgde hij Feyenoord in zijn laatste wedstrijd, tegen Heracles, met een hattrick de eerste landstitel in 18 jaar.

Verschillende rollen binnen club

De aanvaller ging daarna verder binnen de organisatie van de club. Hij liep eerst mee met toenmalig technisch directeur Martin van Geel en werd in 2018 trainer van Feyenoord Onder 19 jaar. Kuijt maakte tussendoor ook nog zijn rentree op de amateurvelden bij Quick Boys. Als stagiair sloot Kuijt ook af en toe aan bij de trainersstaf van de Feyenoord-selectie. Dit seizoen had hij geen vaste rol bij een team.

Kuijt werd lang gezien als de beoogde nieuwe hoofdtrainer in De Kuip. Vorig jaar ging al het gerucht dat hij mogelijk Dick Advocaat zou gaan opvolgen. Voor komend seizoen heeft Arnesen echter Arne Slot vastgelegd. Kuijt verklaarde onlangs bij zijn eerste publieke optreden in lange tijd bij Ziggo Sport dat er snel duidelijkheid zou komen over zijn toekomst. Die blijkt dus buiten Feyenoord te liggen.

"Als mens en als trainer heb ik Dirk heel hoog zitten", zegt Arnesen. "Dirk heeft besloten zijn eigen weg te volgen en dat is zijn goed recht. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan. En wie weet komen wegen ooit weer samen waar ze nu scheiden."

Bron: ANP