Voetbal

AC Milan verliest van Inter na rode kaart Ibrahimovic

26 januari 2021 23:03

Inter heeft AC Milan uitgeschakeld in de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi. De club profiteerde van de rode kaart die Zlatan Ibrahimovic na een uur kreeg, waardoor Milan met een man minder verder moest. Ibrahimovic had nog wel voor de 1-0 gezorgd, maar Inter won met 2-1.

Na ruim een half uur zette Ibrahimovic AC Milan op voorsprong. Op slag van rust gingen Ibrahimovic en Romelo Lukaku elkaar bijna te lijf en moesten ze door ploeggenoten uit elkaar worden gehouden. Wat de aanleiding van het incident was werd niet geheel duidelijk, al zag het ernaar uit dat Lukaku in woede ontstak na een opmerking van de Zweed.

Beide spelers, jaren geleden samen actief bij Manchester United, kregen de gele kaart van scheidsrechter Paolo Valeri. Aangezien Ibrahimovic een kwartier later opnieuw tegen geel aanliep, kon hij vertrekken.

Comeback Inter

Zo'n 10 minuten later was het woord weer aan Lukaku. De Belg maakte uit een strafschop gelijk. In de 7e minuut van de blessuretijd hielp de ingevallen oud-Ajacied Christian Eriksen Inter vervolgens aan de winst.

Stefan de Vrij was zoals gebruikelijk basisspeler bij Inter.

De overige kwartfinales zijn de komende dagen Atalanta - Lazio, Juventus - SPAL en Napoli - Spezia. AC Milan is nog wel koploper in de Serie A, op 2 punten gevolgd door Inter.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore