Voetbal

Knieletsel bij PSV-aanvoerder Dumfries valt mee in Emmen

26 januari 2021 22:48

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries denkt niet dat hij zondag de topper tegen Feyenoord in De Kuip moet missen. In de slotfase van het uitduel met FC Emmen (0-2) moest hij het veld verlaten met op het oog een flinke knieblessure. Na afloop liet de international echter monter weten dat het allemaal waarschijnlijk wel meevalt.

"Ik verwacht niet echt grote problemen naar zondag toe", lichtte Dumfries toe bij ESPN. "Mijn linkerknie is nu wel een beetje dik. Ik klapte naar binnen met die knie. Ik denk dat ik geluk had dat ik niet vaststond met mijn enkel in het kunstgras. De pijn zal wel wegtrekken. Het was vooral de schrik, ik denk dat ik tegen Feyenoord gewoon kan spelen."

Assistent-trainer Lars Kornetka, die de geschorste hoofdcoach Roger Schmidt verving, hield zich na afloop over de ernst van de blessure bij Dumfries liever nog wat op de vlakte. "Denzel ging door zijn knie. Meer kan ik er nog niet over vertellen. We zijn dit seizoen niet heel erg gelukkig op kunstgras", doelde hij onder meer op de blessure die Cody Gakpo anderhalve week geleden bij Sparta Rotterdam opliep.

Dumfries werd in Emmen aangetikt door Caner Cavlan waarna hij tegen de grond ging. Geholpen door twee begeleiders strompelde hij naar de catacomben. Al snel echter bleek de schade mee te vallen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore