Voetbal

Invaller Mauro Júnior redt slordig PSV in Emmen

26 januari 2021 22:09 Aangepast: 26 januari 2021 22:09

PSV heeft voor de eerste keer in de Eredivisie gewonnen op het kunstgrasveld van FC Emmen. Pas in de slotfase van het teleurstellende duel kon de titelkandidaat afstand nemen van de hekkensluiter. Invaller Mauro Júnior was de gevierde man bij de bezoekers. Hij brak namens PSV de ban in de 81e minuut waarna hij 7 minuten later Eran Zahavi in staat stelde om het duel met een rake kopbal te beslissen.

PSV leverde in de aanloop naar de topper tegen Feyenoord, zondag in De Kuip, een povere prestatie. De Eindhovenaren wisten een surplus aan balbezit lange tijd niet in de stand tot uitdrukking te brengen. Het dappere FC Emmen was al lang blij met het tweede puntje op rij, maar ging in de eindfase alsnog onderuit.

PSV-trainer Roger Schmidt kon zijn manschappen in Emmen niet in woord en gebaar tot meer actie aansporen. Hij zat thuis een schorsing uit.

Groot overwicht

PSV, zonder de zieke Mohamed Ihattaren, had vanaf de aftrap een groot overwicht op het Drentse kunstgras. De bezoekers waren echter niet slagvaardig genoeg in het strafschopgebied. De rust en het overzicht ontbraken om legio kansen doeltreffend af te ronden. Met name Zahavi en Ibrahim Sangaré waren slordig in de afwerking.

Ook een flink aantal hoekschoppen leverde in de eerste helft geen Eindhovense voorsprong op. Dat was mede de verdienste van doelman Dennis Telgenkamp. De vaak bekritiseerde keeper van FC Emmen verrichtte een paar prima reddingen.

Plichtmatig spel

De thuisclub kwam voor de rust sporadisch in de buurt van het PSV-doel. Opvallend was dat er op die spaarzame momenten meteen onrust ontstond in de Brabantse defensie. Op slag van rust haalde Jari Vlak verrassend uit. Het schot van de Volendammer ketste af op de buitenkant van de paal.

Na de pauze bleef het spel van PSV plichtmatig. De creativiteit en de inspiratie ontbraken om FC Emmen echt pijn te doen. Telgenkamp hield Donyell Malen twee keer van scoren af en aan de andere kant schoot Nikolai Laursen in het zijnet.

PSV leek met een kleurloze 0-0 genoegen te moeten nemen, maar dankzij Mauro kwam het toch nog goed. Eerst had hij succes met een scherp indraaiende voorzet die via de binnenkant van de paal in het doel stuitte. Daarna gaf Mauro een keurige voorzet op Zahavi, die koel met hoofd afrondde: 0-2.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore