Voetbal

Ghoochannejhad als invaller opnieuw waardevol voor PEC Zwolle

26 januari 2021 20:51

PEC Zwolle is in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo teruggekomen van een 0-2 achterstand tot 2-2. De gelijkmaker kwam op naam van Reza Ghoochannejhad, die daarmee voor het tweede opeenvolgende duel als invaller van grote waarde was. Met drie treffers stond de Iraniër in het weekeinde bij Willem II aan de basis van de (1-3) overwinning.

Nog net binnen een minuut al leidde Heracles. Lucas Schoofs rondde af na een aardige voorzet (buitenkantje links) van Silvester van der Water en inleidend werk van Rai Vloet. Het was het snelste doelpunt (na 58 seconden) van de Almelose club in de Eredivisie sinds Joey Konings na 23 seconden scoorde in mei 2019 tegen PSV.

Eliano Reijnders ondernam na iets minder dan een half uur een aardige poging om de thuisclub op 1-1 te zetten, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Janis Blaswich. Heracles wachtte vaak op fouten van de tegenstander en in extra tijd van het eerste deel kwam er daar één van. Met een mooie pass schakelde Schoofs om na Zwols balverlies en Delano Burgzorg kon de 0-2 simpel binnenschuiven, ook al omdat keeper Michael Zetterer te ver en te laat uitkwam.

Tweede helft

Meteen na de hervatting kwam PEC Zwolle terug. Virgil Misidjan scoorde met een ietwat van richting veranderd schot, na een pass van Thomas Buitink.

Na ruim 70 minuten zette Zwolle-coach John Stegeman dan eindelijk Ghoochannejhad in. Hij maakte 2 minuten na zijn komst gelijk, door raak te koppen na een voorzet van Immanuel Pherai.

Buitink maakte zijn debuut voor PEC. De aanvaller speelde dit seizoen 14 eredivisieduels voor Vitesse. Hij scoorde in zijn laatste duel voor de Arnhemmers, op 16 januari bij FC Emmen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore