Voetbal

Diemers blijft risico's nemen, ook als het soms fout gaat

25 januari 2021 07:39

Van fouten moet je leren, zo weet Mark Diemers. De middenvelder van Feyenoord leidde in de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (2-3) met balverlies twee tegentreffers in. "Dat neem ik mezelf kwalijk", aldus Diemers. "Ik baal enorm dat ik bij twee tegengoals betrokken was. Maar ik ben niet van plan om voortaan enorm op safe te gaan spelen."

Volgens trainer Dick Advocaat moet de 27-jarige middenvelder wel leren van z'n fouten. "Zonder meer, dit mag hem niet gebeuren. Ga dan op de bal liggen of zo, maar je laat je niet zo makkelijk van de bal zetten", zei de Hagenaar. Diemers verspeelde vlak na rust op de helft van AZ de bal aan Fredrik Midtsjø. De Noor kon over de rechterkant opstomen en leverde een afgemeten voorzet op Myron Boadu, die AZ opnieuw aan de leiding bracht.

"Als middenvelder wil je af en toe risico nemen", verklaarde Diemers. "Ik kreeg op 20, 25 meter van het doel van de tegenstander de bal. Ik wilde wegdraaien van mijn tegenstander, maar ik speelde de bal net te ver voor me uit. Het was vanaf daar nog 70 meter naar ons doel. Normaal gesproken gebeurt er dan nog wel iets onderweg: balverlies, een overtreding, of wat dan ook. Maar nu werd het afgestraft. Ja, dan baal je enorm."

Frustrerend

De middenvelder, vorig jaar overgekomen van Fortuna Sittard, revancheerde zich even later met zijn eerste doelpunt voor Feyenoord in De Kuip. Toch pakte AZ de winst, via een vlijmscherpe counter in de 70e minuut, weer afgerond door Boadu. "Mark moet dit oppakken en hiervan leren", aldus Advocaat. "Op trainingen moet hij sneller situaties herkennen. Het gaat bij ons allemaal wat sneller, zeker tegen zulke tegenstanders. Je hebt dan minder tijd om na te denken en te draaien. Hij draaide twee keer de verkeerde kant op."

Diemers noemde het "frustrerend" dat het zo mis ging. "Soms mag je geen risico nemen en moet je de bal gewoon terugkaatsen. Maar ik had nu het gevoel dat ik wel kon wegdraaien. Ontzettend zonde, maar zoiets gebeurt wel eens. De volgende keer zal ik nog beter nadenken op welke plekken ik wel risico kan nemen en op welke plekken niet."

De recente nederlagen tegen Vitesse en Ajax waren volgens Diemers onterecht; tegen AZ maakte Feyenoord geen aanspraak op meer. "We hebben alle topwedstrijden verloren. We hebben vaak wel goed spel laten zien, daar kunnen we mee door. Maar het gaat om de punten en wat dat betreft raken we achterop bij de koplopers", concludeerde Diemers.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore