Voetbal

AZ-spits Boadu staat weer op in een topwedstrijd

24 januari 2021 20:21

Eindelijk, zei Myron Boadu met een zucht na de wedstrijd tegen Feyenoord. "Eindelijk gingen mijn kansen erin. Het was een mooie wedstrijd, een mooie avond." Met twee doelpunten bezorgde Boadu zijn club AZ de winst in De Kuip (2-3).

De 20-jarige spits stond al een tijdje droog. Zijn laatste doelpunt dateerde van een maand geleden. "Ik bleef gewoon mijn kansen creëren, maar ze gingen er niet in. Natuurlijk heb ik altijd vertrouwen gehouden. Ik twijfel nooit. Maar ik ging wel denken: wat kan ik nog beter doen? Het is toch lastig als je veel wedstrijden op rij niet scoort en niet belangrijk kan zijn voor het team. Extra lekker dat het vandaag wel lukte."

Boadu stond na de rust twee keer aan het einde van een flitsende AZ-aanval. De spits besliste het duel in de 70e minuut op aangeven van zijn maatje Calvin Stengs. "We hebben het er vaak over. Calvin zegt dat ik zijn ballen moet afmaken en ik zeg tegen hem dat hij me vaker moet aanspelen", aldus Boadu, die juist in de topwedstrijden vaak scoort. In negen competitieduels met de clubs uit de traditionele top 3 (Ajax, Feyenoord, PSV) maakte hij zeven doelpunten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore