Voetbal

FC Twente mist tijdens thuisduels steun van eigen aanhang

24 januari 2021 16:32

FC Twente blijft het lastig houden als er tijdens thuiswedstrijden geen fanatieke supporters op de tribune zitten. De ploeg van trainer Ron Jans ging zondag in eigen stadion ook onderuit tegen VVV-Venlo (0-1).

FC Twente vestigde een negatief clubrecord met een vijfde competitienederlaag op rij in de Grolsch Veste. VVV is uitstekend aan het nieuwe kalenderjaar begonnen, met drie overwinningen en een gelijkspel. Niet topscorer Georgios Giakoumakis maar Torino Hunte maakte het doelpunt. Vlak voor de 0-1 stond doelman Joël Drommel van FC Twente al een treffer van de ingevallen Hunte in de weg.

FC Twente kreeg in het eerste uur de beste kansen. Danilo en Queensy Menig stuitten echter op doelman Thorsten Kirschbaum. Danilo schoot in de tweede helft ook nog rakelings naast. Luciano Narsingh mocht na ruim een uur invallen bij FC Twente. De aanvaller kwam afgelopen week op huurbasis over van Feyenoord. Hij is de beoogde vervanger van Vaclav Cerny, die anderhalve week geleden een zware knieblessure opliep.

De spelers van FC Twente stonden voor het duel stil bij hun ploeggenoot uit Tsjechië. Ze droegen een shirt met de tekst: wees sterk Vaclav. Cerny zag dat vanaf een lege tribune en kreeg tranen in beide ogen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore