Voetbal

Trainer Ultee is best trots op Fortuna na nederlaag tegen Ajax

24 januari 2021 15:14 Aangepast: 24 januari 2021 15:14

Trainer Sjors Ultee was best een beetje trots op Fortuna Sittard na een nipte nederlaag tegen Ajax (1-2). "We hebben het ze lastig gemaakt en het was ook een echte wedstrijd", zei hij bij ESPN. "Dat is wel een compliment waard."

"Natuurlijk hebben we te veel kansen weggegeven", zei Ultee. "Maar dat gebeurt wel meer ploegen als ze tegen Ajax spelen. Ajax had ook een dag meer rust, dat speelde denk ik ook niet in ons voordeel. Woensdag beginnen we ook al met een dag minder rust aan de wedstrijd tegen RKC. Het zit even niet mee."

Ultee baalde van de 1-2 van Ajax. "Dat was wel zuur hoe dat ging", zei hij. Aanvaller Lisandro Semedo ging naar de grond tijdens een duel met Ryan Gravenberch. Fortuna speelde de bal niet uit. Ajax voetbalde ook verder en zag Sébastien Haller scoren.

"Natuurlijk zat er wel even tijd tussen die actie van Semedo en dat doelpunt", zei Ultee. "Maar Semedo had kramp aan beide kuiten. Hij kon niet meer verder. Die rode kaart van Polter in blessuretijd was ook onnodig. Hij doet het niet slim, maar het was niet zijn intentie om Álvarez zo te raken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore