Voetbal

Nieuwkomer Vejinovic ziet het wel goed komen met ADO Den Haag

24 januari 2021 08:18

Marko Vejinovic heeft er alle vertrouwen in dat ADO Den Haag ook komend seizoen in de Eredivisie speelt. Dat zei de 30-jarige middenvelder zaterdag na het teleurstellende gelijkspel tegen hekkensluiter FC Emmen (0-0). ADO liet daarmee na wat afstand te nemen van de onderste twee clubs, die aan het einde van het seizoen rechtstreeks degraderen. Het elftal van coach Ruud Brood heeft na achttien duels 11 punten, Willem II 10 punten en FC Emmen 6 punten.

"Zoals de trainer zei waren de eerste twintig minuten niet goed van ons. We kregen de druk er niet op en als we de bal hadden, waren we te onrustig. Ik vind dat we het daarna goed oppakten en de bal goed rondspeelden en Emmen terugdrongen. Al creëerden we weinig", aldus Vejinovic, die eind december werd aangetrokken nadat hij in de zomer zijn contract bij de Poolse club Arka Gdynia had laten ontbinden. Vejinovic moet er samen met oud-international Daryl Janmaat voor zorgen dat ADO voor het hoogste niveau behouden blijft.

Vejinovic: "Ik zie onze ontwikkeling eigenlijk heel positief. De strijd die er is en de wil en ook de kwaliteit die we hebben. Dat stemt mij heel tevreden en positief. Ik kijk heel erg uit naar de komende weken waarin we hopelijk wel punten gaan pakken. Daarin moeten we laten zien wat we kunnen. Als je iets hoger op de ranglijst staat, heb je wat minder spanning. En dan ga je wat lekkerder voetballen. Dit was een wedstrijd met spanning die je wilt winnen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore