Voetbal

Voetbalsters Oranje oefenen in februari tegen België en Duitsland

20 januari 2021 10:25

De Nederlandse voetbalsters oefenen tijdens de interlandperiode in februari tegen buurlanden België en Duitsland. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman speelt op 18 februari in Leuven tegen de Red Flames, terwijl Duitsland op woensdag 24 februari in Venlo de tegenstander is. België en Duitsland ontmoeten elkaar daarnaast op zondag 21 februari in Aken.

"Ik wil allereerst nogmaals kwijt dat we heel goed beseffen hoe bevoorrecht we zijn dat we in deze tijden 'gewoon' mogen voetballen", zegt de bondscoach. "Dit drieluik is wat mij betreft ook nog eens een prachtig voorbeeld hoe je samen, met de nodige creativiteit en flexibiliteit, tot iets moois kunt komen. Zowel sportief gezien, maar ook met oog voor de actuele toestand in de wereld."

Volgens Wiegman heeft Oranje met deze twee tegenstanders een goede aftrap van het olympisch jaar. "We spelen nu allemaal dichtbij huis, op rij-afstand, twee interlands tegen twee sterke en aansprekende tegenstanders. Duitsland is de nummer 2 op de FIFA-ranking en echt een topland. België is altijd een stugge sterke ploeg, heeft zich al geplaatst voor het EK en is voor ons traditioneel een lastige ploeg om tegen te spelen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore