Voetbal

Huntelaar: met Ajax komt het wel goed

19 januari 2021 21:36

Na even wikken en wegen heeft Klaas-Jan Huntelaar besloten zijn loopbaan komende zomer toch niet bij Ajax maar bij Schalke 04 af te sluiten. "Het zal heel zwaar worden", zegt hij over de komende maanden bij de huidige nummer laatst van de Bundesliga. "Maar ik krijg daar toch iets meer speeltijd en dan kun je ook iets meer laten zien. Ik vind het mooi als ze erin blijven. En met Ajax komt het wel goed."

Huntelaar leek bij Ajax even de vierde spits, achter aanwinst Sébastien Haller en Lassina Traoré en Brian Brobbey. Maar afgelopen donderdag mocht hij invallen in de uitwedstrijd bij FC Twente, bij een stand van 1-1. Drie minuten later stond het 1-3, met dank aan twee treffers van de 37-jarige aanvaller. Na die wedstrijd stond hij voor een zware beslissing, zo legt Huntelaar tijdens een afscheidsinterview op Ajax TV uit

"Ik heb hier zesenhalf jaar gezeten, veel mensen leren kennen. Het is een apart gevoel. Ik heb ook slecht geslapen na FC Twente. Maar ik zie het als een hele grote uitdaging om er met Schalke proberen in te blijven. Ik houd van uitdagingen, daar krijg ik energie van", vertelt hij.

'Ik stond op de bank te dansen'

Huntelaar was als klein jongetje al fan van Ajax. "Toen Kluivert het puntertje maakte, stond ik op de bank te dansen", zegt Huntelaar over de finale van Ajax tegen AC Milan (1-0) om winst van de Champions League. "Als je er dan zelf komt te voetballen, maakt dat het extra bijzonder. Daarom ben ik ook teruggekomen. Ajax staat voor mij voor het mooiste voetbal. Je beleeft er het meeste plezier aan, zeker als aanvaller. Ik heb altijd geprobeerd alles te doen en te geven."

Huntelaar speelde vorig jaar al met het idee om met het profvoetbal te stoppen. "Toen kwam corona en uiteindelijk wilde ik niet zo stoppen", stelt de spits. "Toen kwam Marc Overmars met het idee om bij Ajax te blijven en als ik dan afscheid zou nemen dan kon ik de technische staf in. Maar nu kwam dit nog op mijn pad", doelt hij op de belangstelling van Schalke.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore