Voetbal

Sparta boekt bij Fortuna derde uitzege op rij

13 januari 2021 22:14

Sparta Rotterdam heeft bij Fortuna Sittard het derde uitduel op rij gewonnen in de Eredivisie. Na zeges bij Willem II (1-3) en FC Twente (0-2) werd het nu 0-1 dankzij een doelpunt van Lennart Thy. Het was de Rotterdammers sinds begin jaren 70 niet meer gelukt drie uitwedstrijden achter elkaar te winnen op het hoogste niveau.

De nederlaag was een nieuwe ervaring voor Fortuna-coach Sjors Ultee. Sinds zijn benoeming als hoofdcoach begin december pakte zijn ploeg liefst 13 punten in vijf duels. Voorganger Kevin Hofland had slechts 3 punten gehaald in de eerste acht competitieduels. Sparta was het seizoen ook moeizaam begonnen met de eerste overwinning pas in de achtste speelronde, maar in Sittard boekte de ploeg van coach Henk Fraser inmiddels zege nummer zes.

Fortuna-doelman Yanick van Osch had kort voor rust nog voorkomen dat Deroy Duarte de gasten op voorsprong zette. Maar tegen de inzet van Thy was hij in de 57e minuut niet bestand. De treffer, de negende van de Duitser, was het slot van een knappe aanval met Mario Engels als aangever. Aan de andere kant was Lisandro Semedo dicht bij de gelijkmaker maar doelman Maduka Okoye en verdediger Dirk Abels hielden de bal met een gezamenlijke inspanning uit het doel. Sparta klom naar de achtste plaats, Fortuna staat dertiende.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore