Voetbal

FC Utrecht zonder Elia naar Arnhem

11 januari 2021 16:15

FC Utrecht gaat dinsdag zonder Eljero Elia naar Arnhem voor het duel met Vitesse. De aanvaller viel zaterdag tegen FC Groningen (2-2) uit met een hamstringblessure. "Eljero is voor onderzoek naar het ziekenhuis, daar moet blijken hoe lang hij niet beschikbaar is voor ons", zei trainer René Hake.

FC Utrecht keek tegen Groningen na 21 minuten al tegen een achterstand van 2-0 aan. Diep in de blessuretijd voorkwam Gyrano Kerk een nederlaag voor de ploeg van Hake. Het betekende wel al weer het negende gelijkspel in vijftien wedstrijden.

"We gaan ieder duel voor de winst. Dat dit negen keer resulteert in een gelijkspel, dat is teveel", zegt Hake, wiens ploeg al 14 punten minder heeft dan Vitesse, dat de traditionele top 3 in de Eredivisie op de voet volgt. "Maar ik denk dat er zeker mogelijkheden voor ons zijn. Bepaalde spelers bij Vitesse doen wat minder als ze de bal niet hebben. Wij moeten zorgen dat we dan in die zones een overtal kunnen creëren", aldus Hake, die voorzichtig omspringt met de pas net weer fitte Willem Janssen en Mimoun Mahi. "We spelen in korte tijd veel wedstrijden. We moeten het aantal speelminuten goed 'managen', zodat iedereen fit, fris en vol energie kan spelen."

Bij Vitesse ontbreekt de geblesseerde Noorse middenvelder Sondre Tronstad.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore