Eredivisie

Eerste zege onder trainer Hake voor FC Utrecht

22 december 2020 20:49 Aangepast: 22 december 2020 21:04

Trainer René Hake moest er even op wachten, maar ook hij weet nu hoe het is om met FC Utrecht te winnen. Na zes competitieduels en een bekerwedstrijd zonder zege zag hij zijn ploeg dinsdagavond winnen op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen: 2-3.

Hake is de tijdelijke opvolger van John van den Brom, die begin vorige maand naar Racing Genk vertrok. De ambitieuze clubleiding van FC Utrecht gaat tijdens een korte winterstop zijn functioneren evalueren. Komende zondag staat er eerst nog een inhaalduel met AZ op het programma.

FC Utrecht wilde het begin van het seizoen graag de traditionele topclubs aanvallen. Voorlopig staat de club slechts negende op de ranglijst, al bracht het de afgelopen weken wel Feyenoord, PSV en Ajax met snel countervoetbal in verlegenheid. FC Utrecht worstelde met Emmen maar mocht eindelijk weer juichen.

Emmen hekkensluiter

Eljero Elia bracht Utrecht in de 22ste minuut op voorsprong, met zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Toch leidde Emmen bij rust met 2-1, na treffers van Miguel Araujo en Lucas Bernadou. Joris Overeem maakte na een uur gelijk voor FC Utrecht (2-2). De ingevallen Adrian Dalmau besliste in de 75ste minuut het duel: 2-3.

Emmen gaat als hekkensluiter de winterstop in. Dat past niet niet bij de ambities van de club die met een nieuw stadion een vaste waarde in de Eredivisie wil worden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore