Twee seizoenen

Arne Slot nieuwe trainer Feyenoord, opvolger van Dick Advocaat

15 december 2020 12:23 Aangepast: 15 december 2020 12:25
Arne Slot Beeld © ANP

Arne Slot wordt volgend seizoen hoofdtrainer van Feyenoord. De 42-jarige Slot, onlangs ontslagen bij AZ, tekende in Rotterdam een contract voor twee jaar. 

Slot werd bij AZ weggestuurd omdat hij zonder de Alkmaarse club te informeren al gesprekken had gevoerd met Feyenoord.

Vereerd en trots

"Ik heb 3,5 jaar met veel plezier gewerkt bij AZ en ben de club en de spelers dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt. Deze stap naar Feyenoord is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd, maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken", zegt Slot.

Slot volgt in Rotterdam Dick Advocaat op. De 73-jarige Hagenaar maakte recent bekend dat hij na het lopende seizoen zijn lange loopbaan als clubtrainer beëindigt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

AZ stuurt trainer Arne Slot per direct weg

John de Wolf assistent

"Arne heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvolle trainer met een herkenbare speelstijl, waarbij spelers zich uitstekend doorontwikkelen, wat voor Feyenoord natuurlijk heel belangrijk is. Bovendien hebben we er groot vertrouwen in dat straks met hem de prestaties onder Advocaats leiding een goed vervolg kunnen worden gegeven", zegt technisch directeur Frank Arnesen.

Slot, die sowieso geassisteerd zal worden door John de Wolf, wordt pas aan het eind van dit seizoen gepresenteerd in De Kuip. Arnesen: "Want alle focus ligt nu en de komende uitdagende maanden uiteraard nog bij de huidige staf en selectie. Er is nog veel om voor te strijden. Bovendien willen we hier allemaal met goede prestaties in zowel de competitie als de beker zorgen dat Dick zijn loopbaan, in elk geval als clubtrainer, op een heel mooie manier kan afsluiten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Koopmeiners: Slot zal na deze zege ook wel een glimlach hebben

Voor zijn periode bij AZ was Slot assistent bij SC Cambuur en jeugdtrainer bij PEC Zwolle, waar hij zijn spelersloopbaan beëindigde. Slot speelde ook voor Sparta en NAC Breda.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Advocaat: 'Vertrek al vroeg gemeld om rust te houden bij Feyenoord'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore