Andy Niet te Vermeijde

Jetro Willems: 'Ik hoop naar Engeland te kunnen'

11 december 2020 10:16 Aangepast: 11 december 2020 10:19
Jetro Willems (rechts) en Andy van der Meijde

Jetro Willems hoopt zijn carrière voort te kunnen zetten in de Engelse voetbalcompetitie. Dat zegt de 26-jarige linksback in het Videoland-programma 'Andy Niet te Vermeijde'.

De 22-voudig international staat momenteel onder contract bij Eintracht Frankfurt. Na dit seizoen is hij transfervrij.

Het ligt daarom voor de hand dat de linkspoot gaat verlengen bij de Duitsers, of komende maand wordt verkocht aan een andere club. Anders loopt Willems komende zomer gratis de deur uit. Frankfurt zal echter nog iets aan hem willen verdienen.

Ajax?

Oud-topvoetballer Andy van der Meijde gooit meteen een balletje op voor een oude club van hem.

"Ajax? Zou kunnen", antwoordt Willems. "Dan zou ik hier (Rotterdam, red.) niet meer kunnen wonen en niet meer bij mijn ouders thuis kunnen komen, maar het is wel een mooie club. Net als Feyenoord en PSV, dat zijn toch de mooiste clubs van Nederland."

Willems knipoogde al eerder richting een terugkeer naar Eindhoven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jetro Willems hint naar terugkeer bij PSV

Newcastle

Een nieuw dienstverband bij Newcastle United ziet Willems echter ook zeker zitten. De linksback speelde een halfjaar op huurbasis succesvol voor de Magpies, voordat hij in januari zijn kruisband scheurde en maanden moest toekijken.

Willems revalideerde, werd weer fit en doet inmiddels weer mee aan de groepstrainingen van Frankfurt. Zijn rentree maakte hij dit seizoen nog niet bij de Duitsers.

Het is geen groot geheim dat de samenwerking met Newcastle ook de Engelse club zeer goed bevallen is. Er gaan nu al verhalen rond dat de Magpies Willems in de winterstop definitief gaan vastleggen. "Een prachtige club. Qua geschiedenis, stadion. De Geordies (bijnaam voor inwoners Newcastle, red.) hè. Dat accent is mooi", zegt Willems.

"Ik hoop naar Engeland te kunnen", steekt de linkspoot zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Dat ligt me. De sfeer in Engeland is heerlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

International Jetro Willems smokkelde als 9-jarige drugs naar Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore