Voetbal

FC Utrecht boekt ondanks corona vergelijkbare omzet

08 december 2020 13:58

FC Utrecht heeft in het boekjaar 2019-2020, ondanks de impact van het coronavirus, een vergelijkbare omzet geboekt als een jaar eerder. De opbrengsten bedroegen 20,1 miljoen euro, tegenover 20,2 miljoen euro een jaar eerder. De Utrechters hebben een positief eigen vermogen van 67.000 euro.

"De omzet van het afgelopen seizoen is, ondanks de coronapandemie, vergelijkbaar met die van de vorige jaargang. Dat is voor een belangrijk deel dankzij een hogere bezettingsgraad bij de wedstrijden die gespeeld zijn. De operationele kosten hebben we weten te beheersen en zijn lager uitgekomen dan het jaar ervoor", aldus financieel directeur Edo Keuning.

"Tevens waren er onverwachte transferopbrengsten. Die hebben, samen met de omzet en de lage kosten, ertoe geleid dat we betere resultaten hebben geboekt dan begroot. Wij hebben veel vertrouwen in de financiële basis van FC Utrecht en het resultaat van het komend seizoen." De bezettingsgraad bij de thuiswedstrijden was gemiddeld 79 procent en het transferresultaat bedroeg 3,6 miljoen euro.

Nieuwe aandeelhouders hebben geld gestoken in de club, wat ertoe heeft geleid dat een negatief eigen vermogen van 7,8 miljoen euro is veranderd in een positief eigen vermogen van 67.000 euro.

FC Utrecht sprak voor dit seizoen het doel uit de traditionele top 3 - Ajax, PSV, Feyenoord - aan te vallen. De club staat voorlopig negende met 12 punten uit tien duels.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore