Voetbal

Sparta na zege op FC Emmen bezig met opmars

04 december 2020 22:01

Op eigen veld heeft Sparta Rotterdam afgerekend met FC Emmen (2-1). De ploeg van trainer Henk Fraser is met drie zeges in de laatste vier Eredivisie-wedstrijden bezig aan een opmars.

De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging vanwege een kapot net in een van de doelen. Na iets meer dan 20 minuten waarin beide ploegen vooral aftastten, werkte Deroy Duarte de 1-0 binnen namens de Rotterdammers. Een uittrap van Sparta-doelman Maduka Okoye werd doorgekopt en volledig verkeerd ingeschat door Emmen-verdediger Glenn Bijl. Duarte profiteerde.

Enkele minuten na rust kopte Michael de Leeuw via de rug van ploeggenoot Miguel Araujo de bal raak uit een corner (1-1). De gelijke tussenstand was van korte duur omdat Abdou Harroui met een fraai schot van afstand de Spartanen opnieuw aan de leiding bracht. Het bleek de winnende treffer.

Sparta heeft 12 punten en staat negende. Emmen wacht nog steeds op de eerste zege van dit seizoen en heeft 3 punten. De ploeg uit Drenthe verloor bovendien nog nooit 6 duels in de Eredivisie op rij.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore