Champions League

Chelsea-spits Giroud: 'Hoe ouder hoe beter'

03 december 2020 00:57 Aangepast: 03 december 2020 09:35

Met vier doelpunten in de uitwedstrijd voor de Champions League in en tegen Sevilla (0-4) schreef Chelsea-spits Olivier Giroud geschiedenis. De Fransman is nu met 34 jaar en 63 dagen de oudste speler op het kampioenenbal die (minimaal) een hattrick op zijn naam heeft gebracht.

Giroud produceerde in Spanje na de rust (0-1) niet alleen een zuivere hattrick (drie treffers in één helft zonder tegendoelpunten tussendoor). Hij liet ook de perfecte hattrick noteren: Giroud scoorde na de rust met rechts, met het hoofd en met links.

"Als ik op het veld sta, probeer ik er gewoon van te genieten", liet het Franse 'goudhaantje' glunderend weten. "Ik probeer geduldig te zijn en het geloof te behouden. Ik wil gewoon iets speciaal aan het team geven en soms voel je dat alles kan gebeuren en op deze avond was dat ook zo."

Zijn coach Frank Lampard was diep onder de indruk van het trefzekere optreden van zijn routinier. "Hij is de ultieme professional. Olivier is geen vaste keus, maar met zijn prestaties geeft hij elke keer weer het goede voorbeeld. Als je hard blijft trainen, kan het ook lukken. Het was een complete show van hem."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore