Europa League

Advocaat: 'Vertrek al vroeg gemeld om rust te houden bij Feyenoord'

02 december 2020 14:38 Aangepast: 02 december 2020 15:13

Dick Advocaat had voor zichzelf al een tijdje terug bepaald dat hij zou stoppen als trainer van Feyenoord. De reden om dat dinsdag kenbaar te maken was in het belang van de club, zei hij woensdag in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb in de Europa League.

"Het ging meer om het moment wanneer ik het zou zeggen. Er kwam wat reuring in de kranten, onder meer over de lijn die technisch directeur Frank Arnesen wil volgen. Ik dacht: dan is dit het moment om het te vertellen, dan wordt het misschien weer wat rustiger", aldus Advocaat.

"De bedoeling was om het een half jaar te doen. Dat ging vrij goed. Toen kreeg ik een verzoek van Feyenoord om nog een jaar langer door te gaan. Dat heb ik gedaan, met heel veel plezier tot nu toe. Dat wil ik graag op deze manier afsluiten."

De spelers van Feyenoord moesten het nieuws uit de media vernemen. Advocaat vindt dat niet vreemd. "Spelers maakt het allemaal niet zoveel uit, of Jantje nou trainer is of Pietje. Je conformeert je altijd aan de eisen van de trainer. De een vindt jou wat beter dan de ander. Vanochtend hebben ze het allemaal gelezen. Waarom ik mijn spelers niet heb toegesproken? Mijn bui was niet zo goed, gisteren en vandaag", doelde Advocaat op het puntenverlies van zondag tegen FC Utrecht (1-1).

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore