Voetbal

Oranje wil meer na klinkende zegereeks in EK-kwalificatie

01 december 2020 21:30 Aangepast: 01 december 2020 23:10

De klinkende zegereeks in de EK-kwalificatie (30 punten uit 10 duels, doelsaldo: 48-3) smaakt voor de Nederlandse voetbalsters naar meer. "We zijn blij dat we nu weer richting de echte wedstrijden kunnen", merkte aanvoerster Sherida Spitse bij Veronica nuchter op.

De 30-jarige middenvelder wilde niet al te veel woorden besteden aan het afsluitende duel met Kosovo in Breda (6-0) en zeker niet aan de slordige eerste helft (0-0). "Dat we na de rust zes keer hebben gescoord, is natuurlijk perfect. Het is goed dat we weer 3 punten hebben gepakt en daardoor nu alles hebben gewonnen in de kwalificatie."

Spitse was in Breda zelf een paar keer dicht bij een treffer, maar slaagde er steeds net niet in om haar elfde doelpunt in deze kwalificatiereeks te produceren. "Ik had er graag nog een of twee willen maken, maar vooraf had ik niet kunnen denken dat ik topscorer zou worden gezien de positie waarop ik speel", glimlachte de recordinternational, die vanaf komende maand voor Ajax uitkomt.

Katja Snoeijs was met drie goals wel trefzeker in Breda. Eind oktober scoorde de 24-jarige spits van Bordeaux ook al drie keer in Kosovo. "Ja, ik speel graag tegen die ploeg. Je weet dat je als aanvalster veel kansen krijgt, omdat ze rondom in hun eigen strafschopgebied blijven hangen. Gelukkig viel mijn eerste treffer snel na de rust, waardoor de druk er meteen bij ons af was."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore