Voetbal

Verdedigster Van der Gragt terug bij Oranje

01 december 2020 18:10

De Nederlandse voetbalsters beginnen in Breda (aanvang: 18.30 uur) met Stefanie van der Gragt aan de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo. De verdedigster van Ajax miste afgelopen vrijdag de oefeninterland tegen Verenigde Staten, ook in Breda (0-2), door een bovenbeenblessure.

Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk ontbreken in het basisteam. Ze zijn de enige speelsters in de Nederlandse selectie die tijdens alle voorgaande negen gewonnen EK-kwalificatieduels in actie kwamen. Lize Kop verdedigt het doel van Oranje.

Bondscoach Sarina Wiegman zit opnieuw niet op de bank bij Oranje. Ze verliet vrijdagmiddag het trainingskamp in verband met familieomstandigheden. Wiegman miste daardoor in de avonduren de oefeninterland tegen Verenigde Staten.

Assistent-trainer Arjan Veurink (34) neemt ook tegen Kosovo de taken van Wiegman waar. Hij kan niet beschikken over Vivianne Miedema (heupblessure), Anouk Dekker (bovenbeen) en Loes Geurts (hersenschudding).

De Nederlandse voetbalsters verzekerden zich in oktober al van deelname aan het EK 2022 in Engeland. Oranje won ruim een maand geleden met 6-0 in Kosovo.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore