Eredivisie

AZ-spits Boadu: 'Hard getraind om mijn plek terug te krijgen'

29 november 2020 20:20 Aangepast: 30 november 2020 09:00

Myron Boadu had zondag eindelijk weer eens reden tot lachen. De spits, vorig seizoen een van de uitblinkers bij AZ, moest de laatste wedstrijden genoegen nemen met een rol als reserve en mocht tegen Heracles Almelo voor het eerst sinds halverwege oktober weer eens vanaf het begin meedoen. AZ won met 2-1. Boadu zorgde ervoor dat AZ een strafschop kreeg en maakte ook zelf een doelpunt.

"Een prima avond, al denk ik dat ik er nog wel één had kunnen maken met een kopbal", aldus de spits. "De afgelopen weken heb ik gerespecteerd dat ik op de bank zat. Ik heb keihard getraind en de trainer weet dat hij altijd op me kan rekenen. Het was lekker om vandaag weer in de basis te staan."

AZ gaf aan het begin van dit seizoen vaak een voorsprong weg. Tegen Heracles leek het met een tegentreffer een kwartier voor tijd ook nog even spannend te worden. Aanvoerder Teun Koopmeiners, die scoorde uit een strafschop: "We hadden het veel eerder moeten afmaken. Gelukkig kwam de winst niet in gevaar." Trainer Arne Slot sloot zich bij Koopmeiners aan: "Kansen benutten, dat moet echt beter bij ons."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore