Voetbal

Kishna in tranen bij rentree als voetballer na 1168 dagen blessureleed

28 november 2020 23:24 Aangepast: 29 november 2020 10:20
Beeld © FOX Sports

Met tranen in zijn ogen stapte Ricardo Kishna van het veld. De 25-jarige aanvaller van ADO Den Haag had tegen sc Heerenveen (1-1) voor het eerst sinds 17 september 2017 weer minuten gemaakt in de eredivisie. Het waren zelfs aanzienlijk meer minuten dan Kishna vooraf had verwacht.

"Het heeft lang geduurd, maar ik ben er weer", zei Kishna bij FOX Sports met een grijns. Na het laatste fluitsignaal liepen de tranen over zijn wangen. Kishna, die in zijn carrière al zo vaak te maken kreeg met blessureleed, was al na 28 minuten in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen David Philipp. "Dit is de dag waar ik zo lang naar uitgekeken heb. Onverwachts mocht ik al zo vroeg invallen. Fantastisch natuurlijk. Ik voel me weer voetballer, ik voel me weer mens. Zoals het eigenlijk heel normaal hoort te zijn voor mij. Natuurlijk waren er momenten dat ik dacht: waar doe ik het voor? Zeker als je in zo'n traject zit, je zo dicht bij een rentree bent en je dan weer een terugslag krijgt. Ik ben zo blij dat deze dag erop zit."

Kishna beëindigde de wedstrijd zelfs met de aanvoerdersband om zijn arm. "Ook dat nog. We hebben in ieder geval alles weer gehad, ik kan weer een paar jaar vooruit. Aan het einde van de wedstrijd kwam het dan ook even los."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore